Paul Binnerts

Internationaal toneelregisseur, toneelschrijver, speldocent, romanschrijver, en publicist over toneel.
Regisseerde producties in Nederland, UK, Duitsland, Frankrijk, USA en Japan, met voorstellingen op festivals in Europa en Japan.
Internationaal erkend expert van het ‘epische toneel’ van Bertolt Brecht.
Ontwikkelde het vertellende toneelspelen voor het postmoderne theater.
Publiceerde daarover een boek: Toneelspelen in de Tegenwoordige Tijd – Veldboek voor het Vertellende Toneel (IT&FB, 2002), dat hij vertaalde in het Engels, samen met Stephen Wangh: Acting in Real Time (University of Michigan Press, 2012), en dat ook in het Duits is verschenen, vertaald door Rainer Kersten: Real Time Acting für ein Theater der Gegenwärtigkeit – Spiel Zeit Raum (Schibri Verlag, 2014)
Artistiek leider en/of vaste regisseur van drie onafhankelijke toneelgroepen: Schlicksupp teatertrupp, Frankfurt a.M. (1979-1985); Southern Comfort, Amsterdam (1986-2014); The Elephant Brigade, New York (2007).
Schreef meer dan twintig toneelstukken.
Bekroonde stukken/producties: Black Box - Biennale Bonn, Neue Stücke aus Europa, 2000; Allein das Meer (Dezelfde Zee) – Theatertreffen Berlin, 2006. Beide stukken zijn gebaseerd op romans van Amos Oz. Mephisto, gebaseerd op de roman van Klaus Mann – Het Theaterfestival Amsterdam, 2006.
Langdurige onderwijservaring aan toneelscholen en universiteiten in Nederland, Duitsland en de USA (Princeton University en New York University/Tisch/ITW), en internationale workshops toneelspelen en regie.
Auteur van diverse romans en korte verhalen.
Werkt momenteel aan een nieuwe roman Het Einde van de Wereld (werktitel) en een nieuw toneelstuk Transit, gebaseerd op de roman van Anna Seghers.
Woont en werkt in New York en Amsterdam.

Nieuws en komende activiteiten

Nieuwe Boeken!

Nieuwe Stukken!

  • Transit, 2015, Lost & Found, 2013, A Very (c) Old Case I + II, 2011

Workshops!

  • Private workshops together with Nancy Gabor in New York, Los Angeles and Portland (Or), Spring 2015.
  • ATKA/Theaterschool Amsterdam, September 2015
    Link: www.actinginrealtime.com